maanantai 10. helmikuuta 2014

Vauva - suomi - vauva

Tervetuloa kielikeskuksen luentosarjalle vauva-suomi-vauva. Tänään käymme läpi perussanastoa erilaisille vauvatarvikkeille ja alan termistölle.

Heittoaisa
Lastenvaunuihin liittyvä ominaisuus.  90 prosenttia ostajista ei ymmärrä sen funktiota ja 99 prosenttia ei tule koskaan käyttämään sitä, mutta sillä saa kätevästi nostettua tuotteen hintaa jopa 20 prosenttia.

Rintakumi
Kumihärpäkkeet, jotka näyttävät Sea Lifen asukkailta ja tuntuvat paksulta kylmältä kondomilta, mutta siinä vaiheessa kun nännisi vuotavat verta, voi näistä olla apua imetyksessä. Imetysnatsit tietenkin pitävät näitä paholaisen keksintönä, luultavasti ne vähentävät kokemuksen autenttisuutta liikaa. Jos pistät miehesi ostamaan kyseisiä tuotteita, pyydä häntä kertomaan kassaneidille, että ne ovat miehen omaksi iloksi.

Perhevalmennus
Komediakerho. Joukossa hyvääkin informaatiota.

Rintapumppu
Paras ystäväsi lapsen ruokkimisen kanssa ja paras tapa varmistaa, että beibsenin isä kokee tissiyliannostuksen. Kun toisessa rinnassa roikkuu vauva ja toisessa rintapumppu, voi olla, että isukista tulee aika nopeasti peppumiehiä.

Oma aika
Jotakin, mitä täytyisi tässä ennen lapsen syntymää viettää hirvittävän aktiivsesti. Sisältää odotusaikana niin sanotun ”vieläehtiivieläehtii”-vaiheen, jolloin tuleva äiti juoksee helma hampaissa oopperassa, elokuvissa, stand up-komedianäytöksissä, teatterissa ja klassisen musiikin konserteissa, koska kohta ei enää voi. Mitä siitä, jos edellisestä oopperakäynnistä on kulunut kymmenen vuotta etkä pidä oopperasta muutenkaan, nyt sinne pitää äkkiä päästä. Synnytyksen jälkeen vieläehtii –aika edustaa omaa aikaa, eli varmistaa, että äiti haikailee jotakin, mitä ei oikeastaan ollut olemassa kuin muutaman viikon.

Vauvapalstat
Netissä toimivia käärmeenpesiä. Jos äitiys on muuten liian helpon oloista, kannattaa käydä täällä hakemassa vähän pohjakosketusta.

Doppler-mittari
Geiger-mittari, jolla kuunnellaan neuvolassa sydänääniä. Näitä saa kuulemma myös tilattua kotiin, minkä neuvolan tädin mukaan noin sata prosenttia hänen asiakkaistaan on tehnytkin. Näillä ihmisillä ei vissiin ole kotona äänentoistolaitteita tai muuten on virikkeet vähissä, koska haluavat kuunnella tykytystä iltakaudet.

Kääntöhihat
Vauvan bodyn hihansuiden special feature, jonka avulla varmistellaan, ettei vastasyntynyt raavi itseään. Jos kääntöhihabody jäi ostamatta, voit myös ottaa käyttöön pari numeroa liian isot vaatteet ja tikata hihansuut kiinni. Bonuksena mukava pakkopaita-mielikuva.

Raskausviikot 42 + 2
Olet ollut raskaana ihan perkeleen pitkään.

Napatynkä
Ipanaattorin napanuoran katkaisusta jäänyt matkamuisto. Ensikäden tietojen mukaan haisee kuin myrkky, eli evolutiivinen tarkoitus lienee kovettaa vanhempia tulevien kuukausien tai vuosien vaipparumbaan. Vaihtoehtoisesti voit tiputtaa tämän vahingossa vauvanpyykin mukaan pyykkikoneeseen ja saat tulokseksi hajuttoman nahkapalleron.

Luomysynnytys
Kannattava vaihtoehto ainoastaan, jos mukula syntyy maailmaan kahdessakymmenessä minuutissa.

Ristiäiset
Tapahtuma, jonka ruokapuoli ja kaikki mahdolliset muutkin käytännön järjestelyt kannattaa kokeneempien mukaan ulkoistaa joko innokkaille sukulaisille tai alan ammattilaisille. Tätähän suorittamiseen taipuvaiset äidit eivät tee ja tuloksena on riemullisia hetkiä kaikille asianosaisille.


Kiitos osallistumisestasi, luentosarjamme jatkuu epämääräisessä tulevaisuudessa.