perjantai 9. toukokuuta 2014

Viisitoista minuuttia julkisuudessa

No niin, nyt se on tapahtunut. Blogini on päässyt Vauva-lehden keskustelupalstalle. Olen virallisesti saavuttanut viisitoista minuuttiani julkisuudessa.

Mihinkään kovaan ruotimiseen blogi ei ole joutunut. Yksi ystäväni bongasi osuman etsiessään blogiani googlen kautta. Joku oli vauvapalstalla kysellyt raskausblogeja, ja toinen ehdotti omaani. Blogini esiteltiin saatteella ”vähän erilainen, ei mitään vauveli-lässytystä”. Ou jeah. Tämän parempaa kohteliaisuutta en olisi kyseiseltä palstalta voinut saada.

Samalla sain palstalta päivän naurut. Jotenkin näiden äitiysaiheisten keskustelupalstojen anatomia on vain niin uskomatonta. Tässäkin tapauksessa ketjun aloittaja kyseli blogeja, muutama vastasi hänelle linkein, joku kehotti googlaamaan saadakseen suosituimmat blogit selville.

Noin puolen tusinan kommentin jälkeen tapahtui se väistämätön: jonkun oli pakko saada sanoa jotain ilkeää. Eli joku negatiivikko täräytti, että hankkikaa elämä, mikä hitto teitä vaivaa kun luette blogeja. Mihin joku toinen kävi kysymään,  että miksi yleensä pyörit itse tällä palstalla, tämäkö on mielestäsi laadukasta ajankäyttöä…

Äitiys- ja keskustelupalstojen erilaisia kommentoijatyyppejä ja yleensä suomalaisen nettikeskustelun tasoa on käsitelty niin monesti, että en ota siihen asiaan enää kantaa. Tiedän, että joukossa on ammattimaisia trollaajia ja mielensäpahoittajia, joiden tavoitteena on tuoda pöhinää keskusteluun, hinnalla millä hyvänsä.

Silti huvittaa, miten täysin neutraaleistakin asioista saadaan aikaiseksi kiukuttelua ja mielipahaa. Hyvällä yrityksellä se näyttää onnistuvan, olipa aihe mikä vain.

Blogi nyt kuitenkin lienee ylittänyt jonkun rajan, kun pääsylippu vauvapalstalle on leimattu. Sen kunniaksi täytyy illalla ottaa lasillinen alkoholitonta boolia.