sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tervetuloa lennolle


Tervetuloa Kätilöopiston lennolle Avoimeen Vitutukseen. Lentoaikamme on laskutavasta riippuen parista tunnista puoleentoista viikkoon.Kapteeni Kätilö toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi matkalle.

Tupakointi on kielletty koko lennon ajan kaikissa tiloissa. Samoin kiellettyä on lukemattomien ruoka-aineiden nauttiminen sekä minkäänlainen rentoutuminen tämän raskauden missään vaiheessa. Kiitämme yhteistyöstä.

Seuraavaksi pyydämme, että tämän lennon aikana ette kiinnitä mitään huomiota seuraaviin seikkoihin.

Se, että voitte hyvin, on yhdentekevää. Se, että oma painonne ei ole noussut kiloakaan viimeiseen kolmeen kuukauteen, on myös täysin yhdentekevää. Se, että vauva on kokoarvion mukaan täydellisesti keskikäyrillä, liikkuu reippaasti ja on asettunut oikein päin kohtuun, on yhdentekevää.

Sen sijaan se, että sokeriarvonne ovat aamuisin olleet 1-2 yksikköä koholla, on asia, johon pyydämme teitä kiinnittämään erikoista huomiota ja säätämään ruokavaliotanne iltasyömispainotteiseksi. Lentoyhtiö ei ole velvollinen selittämään matkustajalle, miksi tässä vaiheessa kannattaa tankata iltaisin energiaa, jota matkustaja itse ei tarvitse ja jota vauva ei tarvitse. Jos aamun paastosokeriarvot ovat tämän verran koholla, iltasyöminen on mielestämme hyvä idea. Jos sekään ei tepsi, puhumme mahdollisesta lääkityksen aloittamisesta. 

Edelleen meille on täysin yhdentekevää se, että mittaussormesta riippuen tulos saattaa heittää aamuisin jopa kuusi yksikköä suuntaan tai toiseen ja kaikki päivän muut sokeriarvot ovat normaaleja.

Tiedostamme täydellisesti, että lentoyhtiömme ei ensisijaisesti ilmeisestikään hoida matkustajaa eikä matkustajan sisällä kasvavaa vauvaa. Tällä hetkellä hoidamme diabetesmittaria ja olemme huolissamme sen tasapainosta. Samaa logiikkaa noudattaen, mikäli koneen happitaso laskee, kehotamme teitä asettamaan happinaamarin ensin diabetesmittarin kasvoille ja vasta sen jälkeen auttamaan itseänne tai vauvaa.

Henkilökuntamme vastaa mielellään sopivalla ympäripyöreydellä raskausdiabetesta koskeviin kysymyksiin. Muita kysymyksiä emme oleta teillä olevan, koska tärkeintä on nyt tarkkailla sokeriarvoja ja nostaa niillä stressitasoanne viimeisiksi viikoiksi ennen synnytystä.

Pyydämme teitä nyt kiinnittämään turvavyönne ja nostamaan istuimenne selkänojan pystyasentoon. Laskeutuminen Avoimeen Vitutukseen on alkanut.