perjantai 10. tammikuuta 2014

Luulin sitä flunssaksi


Kolmevitosena ja raskautta ihan aktiivisesti yrittäneenä luulisi, että olisin ollut jollain lailla kartalla, kun se sitten tärppää. Katin kontit.

Kun ensimmäisenä oireena tappava väsymys kaatoi minut punkan pohjalle, ajattelin saaneeni perus syysflunssan, joka menisi nukkumalla ohi. Kännykässäni tosin on tallella pari spekuloivaa viestiä lääkärikaverilleni aiheesta ”Voisikohan tämä olla”, mutta torppasin ajatuksen.

Torjunnassa auttoi myös työterveyslääkäri, jolta hain sairaslomaa. Hän katsoi kurkkuuni ja totesi siellä olevan selvät peitteet, näitä flunssia nyt kuulemma on paljon. Seuraavana viikonloppuna minulla oli kaktus kurkussa ja pientä lämpöä, eli pielessä diagnoosi ei varmasti ollut. Se vain peitti alleen sitten sen toisen ”taudin”, jonka jälkiseuraukset tuppaavat olemaan vähän pitkäkestoisemmat kuin flunssan. 

Koska siis tulkitsin että en ole raskaana, viuhdoin tyytyväisenä eteenpäin ja siinä sivussa tein, söin ja join suurin piirtein kaiken mitä ei olisi pitänyt. Join flunssaoireisiin finrexiniä kuin vettä ja kiskaisin firman illanistujaisissa neljä alkoholiannosta. Jokaisena työpäivänä iltapäivän väsymykseen tyhjensin tölkin Batterya. Mökkiviikonlopun aikana söin paketillisen aurajuustoa ja ensimmäisen illan iltapuhteena tyhjensin ulkovessan. Viimeisestä tosin olin ihan tyytyväinen, se homma olisi niin jäänyt tekemättä siinä vaiheessa kun pahoinvointi alkoi kunnolla.

Kun tappava väsymys alkoi olla sitä luokkaa, että se tuotti fyysistä kipua, ja kun heikolla matikkapäälläni aloin vihdoin tajuta, että kuukautisia ei ollut kuulunut aikoihin, oltiinkin sitten jo raskausviikolla viisi. Tikkuun ilmestyi plussa ja jätin Batteryn juomisen pois. Oli muuten vaikeaa. Ikinä en ole ollut niin Batteryn tarpeessa kuin noilla viikoilla. Nukahtelin työpöydälle, ratikkaan ja kahvihuoneen sohvalle. Lopun aikaa olin muuten vain horroksessa. 

Onneksi ruokavaliolla ei raskausajan ihan ekoilla viikoilla vissiin ole kauheasti merkitystä sikiön kehittymisen kannalta. (Jos olet eri mieltä, älä vain kerro sitä minulle!) Todennäköisesti tämän mukulan silmät alkavat kiilua nälkäisesti kun battery-tölkki tai aurajuusto vilahtaa näköpiirissä tulevina vuosina. Onpahan sitten jotain juteltavaa tenavan kanssa: voimme tehdä energiajuomavertailuja. Tuskin maltan odottaa.