sunnuntai 24. elokuuta 2014

Aika laittaa piste


Ipanaattori2014 on pian kuuden viikon ikäinen. Olisi liian aikaista sanoa, että elämä alkaa tasaantua, mutta ehkä jotakin etäisesti sitä muistuttavaa kohti ollaan menossa.

Fyysisesti alan olla tolpillani niin raskausajan kuin sektionkin jäljiltä. Synnärille menon jälkeen kymmenessä päivässä tippui yhtä monta kiloa. Sen todettuani en ole uskaltanut käydä vaa’alla. Parempi kun ei tiedä, mihin suuntaan asiat kääntyvät imettämisen ja Fazerin sinisen liikakäytön myötä.

Toipumisesta kertoo sekin, että alan pikkuhiljaa väsyä hissuttelemaan leikkauksen jälkimainingeissa. Odotan hyvin innolla lääkärintarkastusta, jossa toivottavasti saan luvan taas raahata ostoskasseja, kantaa mökillä vesiämpäreitä ja nostella itse puut saunan lämmitykseen. Olisi mukavaa hiljalleen saada kroppa takaisin omaan käyttöön.

Mielialat ovat edelleen kuin Seattlen säätila – jos sää ei siellä miellytä, kannattaa odottaa viisi minuuttia. Mutta pahimmat hormonihyrskyt alkavat sentään olla jo takanapäin.

En siis ole enää raskaana ja ryppyisyyskin alkaa olla jo vähenevä luonnonvara. Hysteriaa ei juuri nyt ole, listeriaa ei tarvitse samalla tavalla pelätä ja enää ei vitutakaan niin kovin pahasti kuin vain hetkittäin.

Kun nyt ollaan tässä pisteessä, on aika laittaa tämä blogi pakettiin.

On ollut mukava päästää sarkastinen puolensa valloilleen tässä formaatissa. Mutta koska hankalin pureskeluvaihe elämänmuutoksen kanssa on tältä erää ohi enkä halua blogin laimentuvan vaunulenkkejä kuvailevaksi mammablogiksi, on parempi lopettaa tähän.

Blogi sai näiden kuukausien aikana noin 27 000 klikkausta. Kiitos siitä teille. Jos muutan mieleni ja päätän aloittaa uudella nimellä uuden blogin, laitan linkin tänne.

Nyt on aika vetäytyä vauvakuplaan ja tarkastella maailmaa hetken aikaa sieltä käsin. 

Kuten olen jo aiemmin todennut, en usko, että minusta tulee koskaan kaikkein harmonisinta äitiä. Mutta minusta voi tulla organisointikykyinen, reipas ja asioihin tarttuva äiti.

Ja lisäksi olen silmittömästi rakastunut lapseeni.

Uskon, että lapselle voisi sattua huonompikin kortti vanhemmuusarpajaisissa. 

Ipanaattori2014 on onneksi vielä liian pieni väittääkseen vastaan.