torstai 21. elokuuta 2014

Loppukesän muoti-ilmiöitä


Kun raskaus menee kaksi viikkoa yli, lapsi otetaan sektiolla ulos ja sen jälkeen paino tippuu kymmenessä päivässä yhtä monta kiloa, voin kertoa, että naisvartalon keskiosasta tulee aika mielenkiintoisen näköinen. Tässä lyhyt kuvaus eri vaiheista. 

Koska lastenhuoneen elämänmakuinen sisustus –tekstissä kokeiltiin onnistuneesti sisustuslehdistä tuttua tyyliä, testataanpa nyt, voiko raskausarvista puhua samalla tavalla kuin syysmuodista.

Kumipallona luokses pompin –vatsa
Loppuraskaudessa muodissa ovat pyöreät ja pallomaiset muodot.  50-luvun tyttömäisten pallokuosien sijaan tämä muoti-ilmiö lähtee nyt vähän toiselle ulottuvuudelle. Muoti ottaa vaikutteita Brasiliasta (mitkään vaatteet eivät järkevästi mahdu päälle) sekä Muumimaailmasta (edes Muumimammalla ei ollut tällaista pötsiä). Tälle suuntaukselle ominaista ovat myös vatsan vauhdikkaat liikkeet, joiden mukana muotivatsa lainaa piirteitä myös Star Trek-aikakaudelta (täyttä scifiä).

Joulukinkku-vatsa
Päivää ennen sektiota vatsan vallitseva muotivirtaus on merry Christmas-tyyli: pötsi näyttää joulun pääruokalajilta. Erityisesti navan ympäristössä venynyt iho on saanut upean ruosteenruskean värin. Jos pelkäät, että vaatekaapissasi ei ole mitään, mikä sopisi tähän sävyyn, niin eipä huolta: kun maidon nousu lähtee liikkeelle, rintojesi iho venyy ja eri ruumiinosat muodostavat upean värisuoran keskenään. Pikantti, industrial-henkinen yksityiskohta on napa, joka näyttää tässä vaiheessa töpseliltä.

Puhkaistu ilmapallo -vatsa
Sektio on ohi, vatsa on kokenut muodikkaan lässähdyksen ja vallalla on nyt tyyli small is still ugly. Vatsa näyttää puolet pienemmältä, mutta erilaiset venymät ja raskausarvet ovat toki yhtä komeasti näkyvissä kuin joulukinkku-vaiheessa. Napa lainaa muodikkaan muotonsa niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta suunnannäyttäjiltä: se muistuttaa nyt Garmisch Parten-Kirchenin hyppyrimäen ja Angry Birdsin possujen nenän risteytystä. Sektiohaava muodostaa tyylikkään punaisen poikkiviivan koko komeuden alapuolelle.

Islannin pinnanmuodot -vatsa
Sektiosta on viisi viikkoa. Ihanat syysvärit musta ja ruskea ovat täplittäneet navan ympäristön ja itse napa on tehnyt tyylikkään sivuttaisliikkeen -  se ei enää pyri ulospäin mutta ei ole myöskään palannut ennalleen, vaan näyttää vain yksinkertaisesti oudolta. Sen alapuolella on persoonallinen kraateri, jonka asettautuminen tälle sektorille on selvästi jokin selittämätön muotisuunnittelijan oikku. Luonnonläheisen syystyylin täydentää ylävatsa, joka on jähmettynyt pysyvään aaltoliikkeeseen. Kokonaisuus on ottanut vaikutteita Islannista, jossa vastaavat kraaterit ja kuujärvet ovat arkipäivää. Ärtsäkänpunainen sektiohaava antaa pikantin lisän vatsan värisuoraan.

Jos joku haluaa ostaa parit bikinit, voin myydä halvalla.