perjantai 11. heinäkuuta 2014

Maaottelu kroppa vs käynnistäminen


Oletin, että koska olen keskimäärin paska raskaanaolija, tämän tien päätepysäkkinä olisi paska synnytys. Luontoäiti päätti vissiin pistää paremmaksi: synnytys ei käynnisty lainkaan.

Ensimmäinen yritys asioiden jouduttamiseksi tehtiin eilen Kätilöopistolla.  Ammattitaitoinen ja hyvä lekuri sekä hoitaja selvittivät, että sisään asennettaisiin ns. balonki. Sen tarkoitus on ärsyttää kohdunkaulaa ja  toivottavasti laukaista supistukset.

Kun värkkiä alettiin fiksata paikalleen, voisin vaikka vannoa, että alapääni ja balonki kävivät keskenään seuraavan keskustelun.

Balonki: Täältä tullaan nyt! Oletko valmistautunut? Minä uskon, että meille tulee tosi hyvä yhteistyö!

Alapääni (tähän kohtaan vittumaista naurua): Siis mitä? Oletko sä ihan tosissasi?

Balonki: Miten niin? Mitä sä tarkoitat?

Alapääni: Siis, viikot on 42 + 0, ainuttakaan supistusta ei ole ollut, kohdunkaula on kiinni ja te onnettomat ajattelette, että tämä ratkaistiin tuollaisella säälittävällä kumitulpalla? Siis really? Ettekö te oikeasti pysty parempaan?

Balonki: Sä olet nyt varmaan ymmärtänyt jotenkin väärin. Mut siis täytetään nesteellä ja sitten me seurustellaan tiiviisti keskenämme seuraavat 24 tuntia. Sen jälkeen sun pitäisi olla paljon kypsempi toimenpiteisiin.

Alapääni: Pidä kypsymisesi. Sä et kestä mun tahdissa edes 24 sekuntia.

Balonki: Sulla on tähän touhuun hei tosi huono asenne.

Alapääni: Niin olisi sullakin, jos susta aiottaisiin pukeltaa vesimeloni. Mutta hei, tervetuloa vaan tänne hollille, kokeillaan kuinka käy.

(Lekuri ja hoitaja työskentelevät hetken aikaa. Balonki asennetaan ja täytetään. Kun lekuri vetää työkalut takaisin ulkomaailmaan, kuuluu plop.)

Alapääni: …. ja aika, noin 15 sekuntia. Hei vaan ja kiitoksia käynnistä.

Balonki: Sä olet kyllä yksi vittumaisimmista tyypeistä, joita mä olen ikinä tavannut.

Alapääni: Sori. Vittumaisuus ikään kuin kuuluu tässä ruumiinosassa toimenkuvaan.

Tällä hetkejjä kroppani johtaa käynnistysmaaottelua otteluvoitoin 1-0. Huomenna aloitetaan douppaaminen.