torstai 15. toukokuuta 2014

Joo, niin varmaan

Äitiysloman alkuun on neljä päivää ja laskettuun aikaankin enää alle kaksi kuukautta.

Vaikka vatsa alkaa olla iso, tämä on toistaiseksi koko raskauden miellyttävin vaihe. Lämpenevät ilmat ovat hetkellisesti ratkaisseet pukeutumiseongelmat, kuusituntinen työpäivä on ollut luksusta ja siinä sivussa huomaan eläväni mukavassa, luultavasti hormonien sanelemassa haavemaailmassa.

Tässä maailmassa kaikki on rajattoman hienosti ja minulla on loistavia skenaarioita vauva-arjesta. Ja todella realistisia sellaisia. Katsokaa vaikka.

Kiinnyn vauvaan välittömästi ja leijailen synnäriltä kotiin miellyttävässä hormonipilvessä. Niinhän ei siis voi käydä, että kokisin oloni jotenkin täysin todellisuudesta irtautuneeksi ja tuijottaisin mukulaa kuin alienia, miettien, mihin on tullut ryhdyttyä.

Kotona on aina siistiä. Koska nythän minä olen kotona puuhailemassa ja aikaa on aivan rajattomasti. Kämppä ei siis räjähdä vaan meillä on sellainen sisustuslehtiharmoninen olotila koko ajan. Jostain salaperäisestä paikasta meille on myös ilmestynyt jokin ratkaisu pyykin kuivattamiseen niin, että telineitä ei ole joka paikka täynnä. Tai ehkä se on vain sitä, että sitä pyykkiä ei tietenkään nyt synny läheskään niin paljon kuin aiemmin, eihän?

Laihdun, en vain entisiin mittoihin vaan yli. Tälle harhakäsitykselle antaa pontta se, että raskausdiabeteksen jälkeen painoni on jumittanut samassa kilomäärässä pian kolme kuukautta putkeen. Ja totta kai kilot jäävät synnärille tai sulavat sen jälkeen ihan itsekseen. Niinhän ei voi käydä, että kotiin jäädessäni alkaisin ahmia pullaa ja suklaata, ihan kaukaa haettu ajatus.

Mies ei ole koskaan enää pahalla tuulella. Koska vauva-arki on vaan niin mahtavaa, miehen on paljon helpompi irrottautua töistä kuin tähän saakka ja illat elämme sellaista vaippamainosten hymyilevää vauva-arkea. Roskapussit tyhjenevät itsekseen, kotona on aina itse tehtyä ruokaa ja kaikki on vain todella harmonista.

Tulen näyttämään aina hyvältä. Ks. laihdutuskohta. Mahdun siis entisiin vaatteisiini ja mielikuvissani minulle on ilmestynyt myös kaikennäköisiä uusia vaatteita ja asusteita, yhtään en tiedä mistä. Käytän vaivatta taas korkokenkiä ja lykkään vaunuja hiukset kauniisti laitettuna pitkin kaupunkia. Mitenköhän se nyt menee niin, koska tuo todellisuushan nyt ei ole pitänyt paikkaansa edes ennen vauvan tuloa. Mutta hei, ei takerruta pikkuseikkoihin.

Käymme jatkuvasti Nuuksiossa ja muissa luontokohteissa vauvan kanssa. Koska totta kai tulokas on juuri niin yhteistyökykyinen, että siirtymät menevät mukavasti ja vauva viihtyy vaivattomasti sekä vaunuissa että rintarepussa (jonka, sivumennen sanoen, osaan totta kai jo siinä vaiheessa laittaa kiinni). Lisäksi Suomessa on jotenkin salaperäisesti jatkuvasti todella hyvät ilmat, niin että istuskelemme laavun reunalla nautiskelemassa havupuiden tuoksusta. 

Imetän vaivattomasti kaikkialla ja kaikissa asennoissa aina kun tarvitsee. Ei kipua, angstia eikä ahdistusta, ei sopivan imetyspaikan etsintää eikä tietenkään moittivia mulkaisuja mistään suunnasta.

Lehmät alkavat lentää, joten rintaruokinnan loputtua saan lypsettyä maidon suoraan parvekkeelta. Tämä nyt ei ehkä ihan ole skenaarioissa, mutta se on about yhtä todennäköinen kuin nuo yllämainitut.

Vielä kaksi kuukautta aikaa elää tässä kuplassa ennen paluuta todellisuuteen. Aion ottaa tästä kaiken irti.